Через несправність російського "Прогреса" астронавти МКС вимушені економити воду та кисень

Поломка космічної вантажівки “Прогрес” змусила космонавтів Міжнародної космічної станції економити фільтри води та повітря

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на видання "Интерфакс”.

Екіпажу Міжнародної космічної станції рекомендовано економити змінні елементи систем життєзабезпечення через проблеми з вантажним кораблем "Прогрес", який мав доправити на МКС 2,5 тонни важливих речей.

Центр управління польотами попросив космонавтів витрачати менше води та повітря, оскільки на "Прогресі" також були змінні елементи для систем життєзабезпечення: регенерації води з конденсату, кондиціонування повітря, отримання кисню і видалення вуглекислого газу, забезпечення теплового режиму, асенізаційні-санітарного пристрою.

До астроновім не дійшла ще й тонна медичного обладнання, ліків, санітарно-гігієнічних комплектів, 420 л питної води і кисень. Через це екіпаж МКС може скоротитися з шести до трьох осіб.

Нагадаємо, що вантажний корабель "Прогрес-М27М" не зміг доставити на МКС прапор Перемоги. Ракета-носій вивела вантаж на орбіту на 30 км вище, ніж передбачалось. Причина невдалого запуску й досі нез'ясована.

Пізніше у Федеральному космічному агентстві Росії заявили, що прапор Перемоги був доставлений на Міжнародну космічну станцію ще 27 березня.

Прапор відправили на МКС, щоб російські космонавти привітали на його фоні своїх співвітчизників з 70-річчям Перемоги.
Потім стало відомо, що "Прогрес" може впасти 9 травня.