На ЧС з хокею європейські фани вболівають проти росіян

На чемпіонаті світу з хокею, який триває в чеській Остраві, у матчі Росія - США за американців уболівали люди різних європейських національностей

Та переважна більшість уболівальників збірної США виявилися місцевими чехами, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на sovsport.ru.

Причому це були і літні люди, і молодь - студенти чи школярі, які навіть на щоках у себе намалювали не чеський, а американський прапор. І це при тому, що збірна Чехії грала того ж вечора в Празі. І не з ким-небудь - з Канадою.

"Я спочатку подумав, що це така задумка організаторів - щоб палац заповнити. Але ні. Коли американці закинули росіянам другу шайбу, реалізувавши подвійний чисельну перевагу, і знову вийшли вперед, половина арени скочила на ноги. Ці декілька тисяч чоловік голосно волали від щастя... Навіть уявити собі не міг, що таке можливо. Та з якого дива, вболівальники збірної, яка сама бере участь у турнірі і претендує на медалі, будуть підтримувати її прямого конкурента? Мимоволі напрошується питання - може зовсім і не за США чехи вболівали, а проти Росії? Нікуди не дінешся від факту - сьогодні Острава вболіває за американців і проти росіян" - ділиться своїми міркуваннями журналіст Дмитро Пономаренко.

Читайте такожФотожаби: Як фани глузують з поразки російських хокеїстів збірній США