На кінофестивалі в Голлівуді покажуть найкращі українські фільми

З 8 по 14 травня в Беверлі-Хіллз відбудеться кінофестиваль, де покажуть 16 ігрових українських стрічок та дві класичні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

Вперше в Голлівуді відбудеться фестиваль, де покажуть найкращі українські фільми. Ідея заходу належить продюсеру українського походження Анатолію Фрадісу, який народився Одесі, але вже понад тридцть років живе у США. 

З 8 по 14 травня в Беверлі-Хіллз покажуть 16 ігрових, а також дві класичні стрічки. Більшість фільмів знята в радянський час і лише чотири, створені в період незалежності України. Серед останніх кінострічок фільм "Плем'я", "Брати. Остання визнання", "Той, хто пройшов крізь вогонь" і документальний фільм про Ларису Кадочникову. 

Як зізналася Лариса Кадочникова, "прийдешня поїздка до Голлівуду − і відповідальність, і іспит, а також дитяча мрія, пов'язана з символами та ідолами "фабрики мрій", а також можливість побачити Голлівуд і поспілкуватися з американцями, яким цікаво українське мистецтво. "Це прекрасна можливість творчого діалогу між Україною та Сполученими Штатами Америки", - зазначила вона.

Урочисте відкриття фестивалю відбудеться в кінотеатрі Laemmle Music. У ньому візьмуть участь режисер Роман Балаян, кінокритик і сценарист Сергій Тримбач, кінознавець і телеведучий Євген Женин.

Фільми будуть демонструватися мовою оригіналу з англійськими субтитрами. Організатори попереджають, що в програмі можливі зміни та доповнення.