У Криму створять центр відродження української мови і культури

У Сімферополі відбудеться презентація "Українського культурного центру", який відроджуватиме на півострові українську мову та культуру

Про це повідомляє Еспресо.TV. із посиланням на ua.krymr.com

"За останній рік ситуація в Криму докорінно змінилася. Після входження Криму до складу Російської Федерації українці Криму фактично виявилися відрізаними від своєї історичної батьківщини. Не маючи постійного культурного, мовного, історичного зв'язку з континентальною Україною, українцям Криму ще більш важко стає самоідентифікувати себе, так як вони схильні до асиміляції", – сказав кримський активіст Леонід Кузьмін

Він зазначив, що ініціативна група українців у Криму починає процес створення такого центру, головним завданням якого буде "об'єднання розрізненого українського народу, що населяє Кримський півострів".

За словами Кузьміна, головною метою центру стане збереження української ідентичності, розвиток української культури в Криму, відродження української мови і повернення його до обов'язкового вивчення в школах Криму, встановлення культурних, гуманітарних зв'язків з Україною, встановлення і розвиток контактів з національними товариствами Криму.

"Український культурний Центр робить ставку на людей з активною життєвою позицією. УКЦ – це громадська організація, і ми готові до співпраці на будь-якому рівні", –  зазначив активіст.

Нагадаємо, у березні 2015р. активісти Леонід Кузьмін, Вельдар Шукурджієв і Олександр Кравченко були затримані після мітингу у Сімферополі за використання української символіки на заході, присвяченому дню народження Шевченка.

Пізніше Кузьміна змусили залишити роботу вчителя історії в одній із сімферопольських шкіл.

Як повідомлялося, нещодавно невідомі напали на активіста: Кузьміну пляшкою розбили голову і поранили обличчя.