Активістів Криму чекають "показові судові розправи", - Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляє, що окупаційна влада Криму має намір організувати "показові судові розправи" над активістами кримськотатарського національного руху

Про це інформує Еспресо.TV із посиланням на ua.krymr.com

"Ескалація напередодні 18 травня – Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу – арештів, допитів і насильства щодо учасників мітингу на підтримку територіальної цілісності України, що відбувся в Сімферополі 26 лютого 2014, свідчить про те, що окупанти мають намір будь-що-будь організувати свідомо незаконні показові судові розправи над активістами кримськотатарського національного руху", – повідомив він.

За словами Чубарова, з цією метою десятки заарештованих кримських татар примушували в ході допитів до дачі неправдивих свідчень проти Ахтема Чийгоза, а до самого Чийгоза застосовуються в умовах СІЗО різні заходи тиску і шантажу. 

Нагадаємо, сьогодні заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, якого утримують у сімферопольському СІЗО, оголосив голодування після того, як його перевели в карцер.

Як повідомлялося, раніше кримськотатарський активіст Заїр Смедляєв наголосив, що останні обшуки на півострові є акціями залякування. Віндодав, що незабаром у Криму розпочнеться нова хвиля арештів.