Фотофакт: Як в Росії автопробіг на честь Перемоги застряг у багнюці

У російському бездоріжжі застряг автопробіг, присвячений 70-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні

Звернув увагу на казус, що стався в Лахденпохському районі Карелії, блогер Рустем Адагамов ("Другой"), передає Еспресо.TV 

Організаторами заходу виступили громадський рух "Ома Ранта", районна Рада ветеранів, за підтримки адміністрації Лахденпохского муніципального району. Однак через бездоріжжя всі учасники пробігу зійшли з дистанції в районі селища Елісенваара.

"Це не анекдот, це правда. У карельській Лахденпохьї, яку росіяни відняли у фінів в "зимову війну", спробували провести автопробіг на честь 70-річчя Перемоги. Але не вийшло - машини з червоними прапорами застрягли в багнюці. Забрати територію у фінів вийшло, дороги побудувати - ні", - прокоментував новину Адагамов на своїй сторінці в Facebook, додавши до повідомлення дві фотографії.

Лахденпохья історично кілька разів переходила від Фінляндії до Росії. За підсумками радянсько-фінської війни (1939-1940) територія відійшла СРСР і була включена до складу Карело-Фінської РСР. У серпні 1941 року під час Другої світової війни фінські війська вийшли до Ладоги і оволоділи спірною територією, однак після Московського перемир'я 1944 року Лахденпохья знову відійшла до СРСР.