Лавров "прозрів": перемир'я в Україні не хоче "хтось в Євросоюзі"

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров твердить, що "хтось у Європейському Союзі" прагне, щоб угода про припинення вогню на сході України не працювала

З такими коментарями Лавров виступив на прес-конференції в Москві 5 травня, передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Лавров звинуватив ЄС у тому, що він закриває очі на напади, жертвами яких стали цивільні в контрольованих бойовиками районах.

"Судячи з деяких ознак, хтось у Європейському союзі хоче, щоб український уряд не виконував мінських угод", – сказав він після переговорів з міністром закордонних справ Австрії Себастьяном Курцем.

Лавров також назвав "збільшення військової діяльності українських сил в останні тижні" спробою розірвати угоду про припинення вогню.

ЄС не оприлюднив негайної реакції на зауваження Лаврова.

Тим часом комітет Європарламенту із закордонних справ підготував проект резолюції, в якій ідеться: якщо Росія не дотримуватиметься режиму повного припинення вогню і не поверне Крим, ЄС має активізувати санкції та розглянути можливість надання Україні оборонного озброєння.