У Держдепі наголосили, що чекають реальних кроків від Росії і бойовиків

Офіційний Вашингтон зауважив, що Російська Федерація і бойовики, яких вона підтримує, не виконали зобов'язань у рамках Мінських домовленостей, відтак Захід чекає від них реальних дій

Про це інформує Еспресо.TV із посиланням на Укрінформ.

Офіційний Вашингтон підтримує переговорний процес у форматі тристоронньої контактної групи, спрямований на виконання досягнутих Мінських домовленостей.

"Ми підтримуємо цей процес і вважаємо, що це є важливою частиною реалізації Мінських угод", -  зазначив офіційний представник Держдепартаменту США Джефф Ратке

Водночас, за його словами, будь-які кроки, спрямовані на те, щоб допомогти реалізувати Мінські угоди та знизити рівень насильства в регіоні після введення режиму припинення вогню, є "хорошими кроками".

При цьому Ратке підкреслив, що саме Росія та бойовики, яких вона підтримує, "не виконали своїх зобов'язань у рамках Мінських домовленостей".

Він наголосив, що Захід чекає "реальних кроків на виконання, а не просто заяв".

Нагадаємо, сьогодні відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи.  Як повідомлялося, сторони досягли консенсусу. Щоправда, на чому саме зійшлися переговорники, залишається невідомим.

Пізніше екс-президент України Леонід Кучма наголосив, що питання введення миротворців на схід України сьогодні на зустрічі Тристоронньої контактної групи не обговорювалося.

Також стало відомо, що представники тристоронньої контактної групи у Мінську домовилися відправити спостерігачів від кожної підгрупи на лінію зіткнення на Донбасі.