В Одесі створено коньяк на честь Жванецького

Одеський коньячний завод випускає перший в Україні коньяк на честь відомого письменника-сатирика і справжнього поціновувача цього благородного напою – Михайла Жванецького. У лінійці представлені дві ординарні позиції, а також марочна десятирічної витримки

У купаж іменного коньяку входять тільки власні коньячні спирти підприємства. Їхні смакові властивості повністю відповідають коньякам періоду 70-80-х років 20 сторіччя – «золотого століття» М. М. Жванецького. Сьогодні Одеський коньячний завод (холдинг Global Spirits) є одним з небагатьох підприємств галузі, де дистилюють і витримують у дубових бочках власні коньячні спирти, а не закуповують їх за кордоном.

"Ідея створити хороший коньяк на честь Жванецького давно витала в повітрі. І цілком закономірно, що втілив її в життя саме Одеський коньячний завод, – зазначає Жанна Нікітіна, керівник коньячного напрямку холдингу Global Spirits. – Одеса – це не лише столиця гумору, з яким незмінно асоціюється ім'я Михайла Михайловича. Це ще й коньячна столиця України. Ще в минулому столітті тут були створені перші в країні коньяки. Сьогодні тут народжуються справжні коньяки України – з коньячних спиртів, отриманих в одеському терруарі. Завдяки своєму походженню такий коньяк відрізняється яскравим одеським характером, адже разом з місцевим виноградом вбирає в себе соки цієї землі".

За словами виробників, продукт позиціонується як яскравий коньяк для яскравих людей. Це відмінний привід для посиденьок з друзями, цікавий подарунок для близьких, колег і емоційний центр будь-якого застілля. Цільова аудиторія бренду – чоловіки і жінки 35-55 років, професіонали своєї справи та інтелектуали, які цінують нестандартний підхід до роботи, володіють незалежним мисленням і власною думкою.

У лінійці нового бренду представлені три покоління коньяків: трьох- і п'ятизіркові, а також марочний, в купаж якого входять коньячні спирти десятирічної витримки.

Продажі ординарних коньяків вже стартували в національних, регіональних торгових мережах і в роздрібних магазинах. Марочний "Жванецький" надійде в продаж у червні.