Росія зменшить замовлення танків "Армата" через надто велику ціну, - WSJ

Російські військові скоротили кількість танків "Армата", які вони мали намір закупити у Уралвагонзавода, через зростання витрат на їх виробництво

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела, близькі до Міноборони Росії, передає Еспресо.TV.

Це рішення ставить під сумнів майбутнє проекту, відзначає видання.

"Армата", як і більшість збройових систем нового покоління, вироблених для російських Збройних сил, є надзвичайно дорогою. Це розлютило Міністерство оборони Росії", - прокоментував WSJ інформацію джерел видання керівник Центру аналізу стратегій і технологій Руслан Пухов.

У листопаді 2014 замголови колегії Військово-промислової комісії РФ Олег Бочкарьов заявив, що вартість нових танків "Армата" є занадто високою. За його словами, контракт вже підписаний, і ціна на техніку визначена, але "далі треба працювати".

7 травня РБК-ТВ в репортажі про генеральної репетиції параду Перемоги повідомило, що ціна одного танка "Армата", за деякими оцінками, становить 400 млн руб., Що дешевше західних аналогів.

Новий танк, який має літеру Т-14, оснащений дистанційно керованої гарматної вежею і броньованої капсулою для екіпажу, що захищає його від детонації боєзапасу. Він повинен прийти на зміну основного танку російської армії Т-90.