Терористи обстріляли нову лінію оборони під Артемівськом, є загиблі

Новостворену першу чергу фортифікаційних споруд під Артемівськом обстріляли через годину після відкриття. Загинули українські військові

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив заступник начальника координаційного центру при штабі АТО Ілля Кива.

"Через годину після відкриття черги фортифікаційних споруд, передові позиції 30-ї бригади почали обстрілювати з 82-мм міномета. До них потім підключилися міномети 120-мм. Це тривало близько двох годин. Закінчили бойовики обстрілом з "Градів", - розповів він.

За його словами, це призвело до загибелі двох бійців 30-ї бригади, 9 воїнів зазнали різного ступеню тяжкості поранення.

"Ще одна проблема - осипався бліндаж, в якому знаходилися бійці, які ховалися від обстрілу. Їхній порятунок ускладнюється обстрілом з мінометів, що триває. Там знаходяться 9 наших хлопців. Це не значить, що є ще загиблі чи поранені, це обвалився вхід і нам просто треба дочекатися кінця обстрілу, щоб дати можливість вибратися їм", - сказав Ілля Кива і наголосив: "це ще раз говорить про те, щоб ми прискорили зміцнення оборони всього східного фронту".

Нагадаємо, сьогодні під Артемівськом відкрили першу чергу фортифікаційних споруд.

Зазначимо, що напередодні РНБО затвердила комплекс заходів щодо зміцнення обороноздатності України. В рамках цього рішення буd ухвалений комплекс заходів з прискорення будівництва фортифікаційних ліній та рубежів на Донбасі.