Інвесторів для українського кіно шукатимуть в Каннах

Український національний павільйон, який з 13 по 22 травня працюватиме на кіноринку 68-го Каннського міжнародного кінофестивалю, має на меті шукати інвесторів для українського кіно та просувати його у світ

На цьому наголосив під час прес-конференції голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Павільйон в Каннах - це надзвичайно важливо, бо підкреслює присутність України в європейському і світовому кінопросторі. І хоч цьогоріч в конкурсних програмах не представлені українські фільми, проте важливо представляти на ринку ті досягнення, які в нас є, ті фільми, які вже зроблені й які знаходяться на різних етапах кіновиробництва, в тому числі і на етапі девелопменту - в пошуках партнерів, копродюсерів, інвесторів, у першу чергу з Європи", - підкреслив Іллєнко.

Читайте також: На Кіноринку в Каннах покажуть українських фільм "Полон"

В програмі роботи українського павільйону відбудуться презентації фільмів, які знаходяться у виробництві: "Тепер я буду любити тебе" Романа Ширмана, "Good Game Well Played" Олени Фетісової, "Максим Оса" Івана Сауткіна, "Блакитне плаття" Ігоря Мінаєва та "Гніздо горлиці" Тараса Ткаченка.