Капелло потягне Російський футбольний союз до суду

Головний тренер збірної Росії Фабіо Капелло готовий звернутися до юрисдикційні органи у випадку, якщо Російський футбольний союз (РФС) не виплатить йому зарплату за квітень, а також суму, яка не була доплачено при погашенні восьмимісячної заборгованості перед ним

Про це заявив син й агент 68-річного італійського фахівця Пьєрфіліппо Капелло, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Насамперед ми хочемо написати офіційний запит в РФС з вимогою виплатити всі суми, які належать Фабіо. Якщо цього не станеться, тоді ми розглянемо можливість вживання якихсь заходів. Хоча Фабіо категорично не хоче судитися з РФС. Але потрібно розуміти, що умови контракту повинні виконуватися, така ситуація не може тривати нескінченно. Ми не можемо кожен місяць дізнаватися у РФС, коли прийде зарплата. Рано чи пізно доведеться поставити крапку в цій історії, і якщо вона не буде врегульована - подати позов в дисциплінарні органи", - сказав Капелло-молодший.

Раніше в ЗМІ була опублікована копія контракту Капелло, згідно з яким він заробляє 7 млн євро ​​на рік. Дана угода, розрахована на чотири роки, була укладена в січні 2014 року.

З червня 2014 по початок лютого 2015-го італійському фахівцеві не виплачувалася зарплата. Заборгованість була погашена завдяки кредиту 400 млн рублів, який РФС надав бізнесмен Алішер Усманов. Пізніше Капелло заявив, що після того, як йому впродовж двох місяців не виплачувалася зарплата, у нього було право поскаржитися на РФС в Міжнародну федерацію футбольних асоціацій (ФІФА), проте він не зробив цього.

Капелло очолив збірну Росії в липні 2012 року.