Львівська влада хоче скасувати всі акції 9 травня

Львівська міськрада звернулась з позовною заявою до Львівського окружного адміністративного суду з проханням заборонити 9 травня проведення масових заходів у місті

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Позовна заява міської рада пов’язана з тим, що у місті побоюються провокацій.

9 травня традиційно на Пагорб слави, де поховані радянські солдати і працівники НКВС, прийдуть ветерани та їхні рідні. Зазвичай туди приходять прихильники комуністів, які провокують підняття чи розгортання червоного прапора.

Громадські активісти Львова ухвалили спільне рішення, що ніхто з них не перешкоджатиме людям покласти квіти на могили. Вони також пильнуватимуть за тим, щоб не допустити провокацій, щоб не потрапили на місце вшанування заїжджі особи.

Натомість Львівська міськрада закликала городян не святкувати День Перемоги, а вшанувати полеглих, запалити свічки пам’яті біля міських монументів жертвам тоталітарного режиму.

Нагадаємо, у Львові 9 травня представники Комуністичної партії, Антифашистського комітету та міської ради ветеранів війни планують провести мітинг до Дня Перемоги.

Завтра у Львові також планують проведення заходів із вшанування пам’яті загиблих під час Другої світової війни представники відокремленого підрозділу громадської організації "УНСО", громадської організації "Новий Львів", громадської організації "Центр соціальних технологій", а також громадської організації "Правий сектор".