Студія Стівена Спілберга екранізує роман "Прекрасний новий світ"

Amblin Television займеться адаптацією антиутопії Олдоса Гакслі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Hollywood Reporter.

Компанія Стівена Спілберга Amblin Television займеться адаптацією відомого роману Олдоса Гакслі "Прекрасний новий світ" для каналу Syfy у форматі сценарного серіалу.

"Прекрасний новий світ" посідає п'яте місце серед сотні найкращих англомовних романів двадцятого століття, за рейтингом Modern Library. А також є номером 23 у рейтингу 100 найкращих книг усіх часів журналу "Ньюсвік". 

"Прекрасний новий світ"- це роман-антиутопія англійського письменника, створений 1932 року. Дія твору відбувається 632 року Фордівської Ери. Автор побудував світ свого роману, вклавши в нього своє ставлення до сучасного йому американського суспільства, заснованого на принципах доцільності і надмірного споживання.

Суспільство року 632-го гармонійне, щасливе, гуманне й засноване на досягненнях науки й техніки. Людей вирощують у пробірках, ретельно відбираючи генетичний матеріал для створення як працівників полів і заводів, так і керівників держави. Шляхом генетики та виховання у людей формують повне сприйняття призначеного для них статусу в суспільстві. У суспільстві панує абсолютна сексуальна свобода - кожен належить всім однаково, от лише народжувати дітей не можна, але нікому таке й на думку б не спало. Сім'ї, звісно, немає, тож немає дурних сімейних свар.

За наявності хоча б мінімального дискомфорту особа мусить прийняти сому - наркотик щастя без побічних ефектів на ранок. Є щастя та немає свободи, свободи вибору, свободи думки.