Таємничі нанотехнології: Росіяни випустили "безцінні" комп’ютери "Ельбрус-401"

Росія почала продаж комп’ютерів "Ельбрус-401" на базі процесорів власного виробництва. Техніку можуть придбати лише юридичні особи, а її вартість не розголошують

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на видання Hi-News.ru.

Російські комп'ютери "Ельбрус-401", створені на базі процесорів власного виробництв "Ельбрус-4С", надійшли в продаж. Ці машини орієнтовані виключно на державні установи країні і не продаються пересічним громадянам

Тактова частота процесорів "Ельбрус-4С" - 800 МГц. До речі, у сучасних машин цей показник іноді перевищує 4 ГГц, тобто у кілька разів.

Самі ж комп’ютери призначені для для обладнання робочих місць операторів, інформаційних терміналів, та роботи на підприємствах з підвищеними вимогами до безпеки.

Що стосується інших характеристик, то це 24 ГБ оперативної пам'яті з можливістю збільшення до 96 ГБ, жорсткий диск ємністю 1 ТБ і накопичувач mSATA на 128 ГБ, відеокартка ATI Radeon 6000, підримка підключення до 8 USB-пристроїв.

Придбати комп'ютери "Ельбрус-401" можуть виключно юридичні особи, а їх вартість у відкритому доступі не публікують – повідомляють лише потенційним покупцям за індивідуальним запитом.

Нагадаємо, що у відповідь на санкції інших країн Росія вирішила не купувати імпортні товари, а створювати власні аналоги.