У Крим повернувся сталінізм, - Джемілєв

Голова Меджлісу кримськотатарського народу наголосив, що на анексований півострів повернувся сталінізм

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Крым.Реалии".

"Було б правильно прямо у центрі міста, де зараз стоїть Ленін, встановити Сталіна. Тому що туди повернувся сталінізм, самі сталінські роки радянської влади і вона (встановлена дошка - ред.), дійсно, символізує те, що там зараз відбувається", - сказав Джемілєв.

На його думку, зараз ситуація в Криму рівносильна п'ятдесятим рокам радянської влади.

"Прослуховування, стеження за кожним - усе як за часів Сталіна", - наголосив Джемілєв, зазначивши, що подібні дії російської влади в Криму лише допомагають показати всьому світу реальний стан справ на півострові.

"Якоюсь мірою вони допомагають нам показати, що дійсно відбувається на цій окупованій території, і світовій громадськості буде усе більш зрозуміло. А то ми розповідаємо, говоримо, але дехто в Європі не дуже-то нам вірить, а це саме красномовний крок в тому напрямку, про який ми розповідали", - зазначив уповноважений Президента.

Також він нагадав про долю Радянського Союзу і висловив упевненість, що нинішній режим в Криму "чекає те ж саме, що й радянську владу".

Нагадаємо, 8 травня представники Кримського республіканського комітету Компартії Російської Федерації на фасаді будівлі офісу КПРФ у Сімферополі встановили пам'ятну дошку Йосипу Сталіну.