У Путіна готові дати грошей на газопровід Греції, щоб замінити Україну

В Росії готові профінансувати будівництво газотранспортної системи в Греції як частини нового проекту транспортування російського газу через Туреччину та інші європейські країни в обхід території України

Про це повідомили в прес-службі Кремля за підсумками телефонної розмови президента РФ Володимира Путіна з прем'єр-міністром Грецької Республіки Алексісом Ціпрасом, передає Еспресо.TV.

"Особливу увагу приділено спільним інфраструктурним планам, проблематиці енергетичної співпраці, включаючи спорудження газотранспортної системи на території Греції як частини нового проекту транспортування російського газу через Туреччину та інші європейські країни. У цьому зв'язку підтверджено готовність російської сторони розглянути питання про надання фінансування грецьким державним і приватним компаніям, які будуть задіяні в цьому проекті ", - сказано в повідомленні.

Читайте такожТурецький недогамбіт. Чому Європа не купуватиме російський газ в Туреччині

Слід нагадати, що "Турецький потік" - це заміна попереднього російського "мегапроекту" газопроводу "Південний потік", який країна закрила, через антимонопольні перепони Євросоюзу. "Турецький потік" повинен обійти Україну і доставляти російський газ через Чорне море та Туреччину до кордону с Грецією.