Як Харків відзначатиме День Перемоги

З "родзинок" урочистої програми можна виокремити виступ п'ятьох духових оркестрів, а також їхній марш центральною вулицею міста

Про програму заходів розповіла журналіст Еспресо.TV з Харкові Наталія Білокудря.

"Ми знаходимося на території харківського Меморіалу Слави у лісопарку. Це святе місце відоме всім харків'янам. Зазвичай тут 9 травня розпочинаються урочистості - з покладання квітів до пам'ятника Батьківщині-матері. В цьому році у ветеранів є можливість вклонитися перед новозбудованою стелою, де зібрані імена і прізвища всіх героїв і земляків, які під час війни отримали найвищі нагороди від командування. Також буде покладання квітів на висоті маршала Конєва, до пам'ятника Георгію Жукову, пам'ятнику Воїну-визволителю та студбатівцям.

Опівдні на Майдані Свободи відбудеться польова кухня для ветеранів і концерт. Пізніше біля місцевого Театру опери і балету відбудеться незвичайний для Харкова захід – 5 духових оркестрів спочатку відіграють концерт для ветеранів, а потім співочий парад пройде ходою по центральній вулиці міста до парку Горького, де також святкуватимуть День Перемоги. Поруч з ветеранами стоятимуть їхні онуки: бійці АТО, волонтери, новітні герої, які зараз захищають батьківщину від російського агресора.

Спокій забезпечуватимуть майже 10 тис. правоохоронців. Збільшена кількість оперативних груп та груп швидкого реагування. У повну бойову готовність приведені кінологи, експерти та вибухотехніки. У патрулюванні також буде задіяна бронетехніка, у паркову зону виведуть кінну міліцію", - розповіла вона.