Як Google стежив за російськими військами на кордоні з Україною

Оприлюднено нові фотографії Google, зроблені з супутника, що дають уявлення про кількість зосереджених неподалік українського кордону російських війс

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на повідомлення блогера Антуана Сенса на ресурсі Medium.

Війська розміщено на авіабазі Міллерове за 20 км від кордону з Україною.

Вказується, зокрема, на різницю між фотографіями авіабази у червні 2014 та вересні того ж року. На вересневій фотографії можна побачити близько 70 танків і БТРів, близько 110 вантажівок і 60 броньованих автомобілів. З'явилися також намети, яких раніше не було.

Вигляд авіабази Міллерове у червні 2014 року

Вигляд аваібази Міллерове у вересні 2014 року

"Хоча немає ніяких доказів, що війська на фотографіях брали участь у конфлікті на території України, у попередніх статтях ми дізналися, що принаймні один підрозділ, який на початку 2015 року перебував у Міллерові, воював в Україні у серпні 2014 року", - пише Сенс.

На знімках, датованих березнем 2015 року, видно, що кількість транспортних засобів значно зменшилася, кількість наметів збільшилася – можна нарахувати щонайменше 85 штук.

Вигляд авіабази Міллерове у березні 2015 року

"Неможливо з упевненістю сказати, куди поділися ці транспортні засоби і намети. Проте в нашій останній статті ми з'ясували, що два з трьох підрозділів, залишили Міллерове в кінці березня, щоб повернутися на свою базу", - пише Сенс.

Блогер також відзначає появу нової інсталяції за два кілометри на південь від авіабази, якої у вересні ще не було.

Одне і те саме місце у вересні 2014 року і у березні 2015 року

Нагадаємо, міністр оборони США Ештон Картер вважає високою вірогідність, що війська Росії готуються до наступу на сході України.