СБУ впіймала диверсантів, які планували підірвати потяг з нафтою

Служба безпеки України продовжує зривати спроби антиукраїнських сил вчинити диверсії у день святкування Перемоги у Другій світовій війні

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу СБУ.

На Харківщині СБУ виявила диверсійну групу, представники якої отримали завдання від терористичної організації  "ДНР" підірвати вантажний потяг з нафтопродуктами.

"Співробітники Служби затримали ватажка групи, 27-річного мешканця одного з райцентрів Харківської області, який за завданням представників так званої "розвідки" терористичної організації "ДНР", здійснював підбір та вербування громадян для вчинення диверсій і терористичних актів. Встановлено, що йому доручили підірвати вантажний потяг саме у день святкування Перемоги у Другій світовій війні, щоб дестабілізувати ситуацію в регіоні", - йдеться у повідомленні.

Вантаж палива знаходився на залізничній станції "Шебелінка" Південної Залізниці.

У ніч з 8 на 9 травня співробітники СБУ з залученням бійців спецпідрозділу "Альфа" затримали диверсанта "на гарячому" безпосередньо після закладення ним на цистерні з паливом магнітної міни СПМ. У безпосередній близькості від закладеної вибухівки знаходилося ще 28 цистерн з паливом.

За вказаним фактом слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 15 ст. 113 КК України (диверсія).

Читайте також: Контррозвідка СБУ затримала одного з ватажків "Харьківських партизан".

Фото: СБУ