У Сімферополі нова "влада" відмовила кримським татарам у мітингу

Меджлісу кримськотатарського народу відмовили у проведенні мітингу пам'яті жертв депортації в Сімферополі 18 травня

Про це повідомляє Епресо.TV із посиланням на прес-службу Меджлісу кримськотатарського народу, яка опублікувала офіційну відповідь міськадміністрації. 

У своєму запиті, поданому 5 травня, Меджліс просив дозволу на проведення акції біля сімферопольського Палацу профспілок, розташованого навпроти "Кримтролейбусу" і парку імені Гагаріна.

"Адміністрація міста повідомила про те, що проведення жалобного мітингу, присвяченого 71-й річниці з дня депортації кримськотатарського народу, на зазначеному місці та в інших місцях, затверджених для проведення публічних заходів у Сімферополі, не є можливим", - нарікають у Меджлісі.

Свою відмову "влада" мотивувала тим, що на ту саму дату і час нібито раніше було подано повідомлення, "узгоджене в установленому порядку, про заплановані заходи іншою кримськотатарською організацією".

Крім того, у листі йдеться, що "влада" "не має можливості запропонувати інше місце для проведення мітингу, з огляду на відсутність затверджених постановою Ради міністрів вільних місць для проведення публічних заходів".

Нагадаємо, 5 травня Меджліс кримськотатарського народу подав повідомлення "главі" адміністрації м. Сімферополя Геннадію Бахарєву про проведення в місті 18 травня 2015 року мітингу пам'яті жертв депортованих кримських татар. 8 травня чиновник заявив про відмову  в проведенні цієї акції, при цьому назвавши її місцем центральну площу Леніна, яка, за словами Бахарєва, найближчим часом буде закрито на реконструкцію.

Нагадаємо, що торік окупанти заборонили проводити мітинг до 70-річчя депортації на площі Леніна в Сімферополі, де він традиційно проходив раніше. Жалобні заходи все-таки відбулися - в мікрорайоні Фонтани на околиці міста.

18 травня 1944 року за указом Сталіна з Криму до республік Середньої Азії, Казахстану і на Урал було депортовано кримських татар. У червні 1944 року з півострова було також вигнано вірмен, болгар, греків. Німці Криму зазнали депортації в серпні 1941 року.