В Московському патріархаті пояснили, чому не вшанували пам'ять бійців АТО

Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату, митрополит Онуфрій не піднявся у Верховній Раді України під час зачитування імен бійців АТО, щоб підкреслити необхідність негайного припинення вогню

Про це йдеться в заяві УПЦ МП, передає Еспресо.TV.

"Під час промови президента України Петра Порошенка присутні стоячи вітали імена тих, хто був удостоєний звання Героя України за участь в обороні вітчизни на сході нашої держави. Блаженніший Митрополит Онуфрій не відреагував на цю промову так само, як і всі інші гості та учасники урочистого засідання, щоб підкреслити - потрібно негайно припинити війну".

"Він не раз висловлював повагу до всіх героїв, які захищають українські кордони. Однак не може бути виправдання підживлення вогню війни, який майже щодня забирає життя не тільки військових, а й беззахисних цивільних осіб України, в тому числі дітей. Вони гинуть по обидві сторони від лінії фронту. Їх смерті ніхто не вважає", - зазначили в прес-службі.

Вчора представники УПЦ МП не піднялися під час урочистого засідання парламенту, коли Порошенко зачитував імена героїв України, які отримали це звання в ході АТО.

Потім Сайт УПЦ МП вивісив фото з Верховної Ради без представників церкви.