Військові везли контрабандою терористам "ЛНР" 168 авто з алкоголем та їжею

На Луганщині хотіли незаконно переправити 168 автомобілів з алкоголем, тютюновими виробами, продуктами харчування до "ЛНР"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"Вчора близько 17 години біля м.Золоте Попаснянського району, практично на самій лінії розмежування вогню, працівники управлінь СБУ, МВС та фіскальної служби в Луганській області затримали величезну колону із 168 автомобілів (мікроавтобуси та вантажівки)", - пише він.

За словами Москаля автомобілі, які зареєстровані в Луганській, Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях, протягом трьох діб накопичувалися біля непрацюючої шахти "Родина"  і всупереч забороні руху вантажів через лінію розмежування планували проїхати на окуповану територію. До Золотого вони прибули з Артемівська (Донецька область) через село Врубівка Попаснянського району.

"Затримані автомобілі завантажені алкоголем, тютюновими виробами, продуктами харчування й товарами першої необхідності. Зараз проводиться поглиблений огляд вантажу, перевірка документів і встановлення осіб, які організували спробу переправити колону в так звану ЛНР", - наголошує Геннадій Москаль.

За кермом деяких автомобілів сиділи військовослужбовці, котрі, знаючи паролі, намагалися безперешкодно переїхати пункти пропуску.

Щоб уникнути відповідальності, організатори "бізнес-схеми" підбили водіїв затриманих автомобілів на блокування контрольно-пропускного пункту "Лисичанськ", проїзд через який зараз неможливий.

"Мені прикро, що ця бізнес-оборудка була організована в дні, коли відзначається 70-та річниця перемоги над нацизмом у Європі. Ще прикріше, що в ній задіяні українські військові. Очевидно, організатори "схеми", знаючи, що в урочистих заходах з метою безпеки громадян задіяна маса силовиків, сподівалися легше перетнути лінію розмежування", - підсумовує Москаль.

З 1 травня Геннадій Москаль заборонив проїзд на окуповані території Луганської області залізничним транспортом, автобусами та вантажними автомобілями. Перетнути пункти пропуску можуть лише легкові авто та пішоходи.