Дев'ятого травня бойовики гатили 35 разів

Упродовж минулої доби терористи обстріляли позиції українських військових 35 разів із різних видів зброї

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-центр штабу АТО.

В районі Мар'їнки відбулося бойове зіткнення. Терористи не шкодували боєприпасів, та наразившись на організовану оборону, змушені були, тікаючи, забирати своїх вбитих та поранених.

"Незаконні збройні формування знову активно використовували важке озброєння і порушили режим припинення вогню 35 разів", - йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку бандити стріляли по українських військових з 120- та 82-міліметрових мінометів у районі Пісків, Опитного, Мар’їнки та шахти Дутовка.

Також бойовики вели вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі шахти Дутовка, населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка, Водяне. У Пісках працював снайпер.

На Луганському напрямку з зенітних установок, гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї терористи обстріляли Сокільники та Станицю Луганську, Щастя.

На Артемівському напрямку з 120-міліметрових мінометів обстріляли Золоте, а з протитанкового керованого ракетного комплексу - населені пункти Розсадки та Лозове.

На Маріупольському напрямку ворожий танк вів вогонь по Павлополю, а вночі російсько-терористичні угрупування стріляли з гранатометів та стрілецької зброї по Широкиному і Піщевику.

Проте українським військовим все ж таки вдалося відзначити День перемоги.

"Незважаючи на всі намагання озброєних бандитів зіпсувати ветеранам свято, військово-цивільним державним адміністраціям вдалося організувати урочистості навіть у невеличких містах, в тому числі і на лінії розмежування. Відзначити День Перемоги прибули ветерани навіть з тимчасово окупованих територій", - заувала прес-служба АТО.

Окрім того, у штабі АТО зазначають, що зафіксували ворожі безпілотні апарати над Сокільниками, Трьохізбенкою та Лебедином.

Нагадаємо, 8 травня на Донбасі внаслідок обстрілів бойовиків поранено трьох мирних жителів.

Окрім того, терористи обстрілами поранили 4 українських військових.

Також при мінометному обстрілі сил АТО в районі автодороги Бахмутка на Луганщині поранений український військовий.