Паради на окупованих територіях - пряме порушення мінських угод, - МЗС

У дні відзначення цивілізованим світом 70-ї річниці Перемоги над нацизмом незаконними збройними формуваннями в окремих районах Донецької та Луганської областей України проведено демонстрацію важкої військової техніки та озброєння

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-центр МЗС.

"Розглядаємо підготовку та проведення 9 травня ц.р. у Донецьку та Луганську т.зв. "військових парадів", під час яких були продемонстровані 155 мм гаубиці 2А65 "Мста-Б", 122 мм гаубиці 2С1 "Гвоздика", реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", а також інша військова техніка, зокрема,  зенітно-ракетні комплекси "Стрела-10", танки Т-72, БТР-80, БМП-1, як грубе порушення пункту 2 "Комплексу заходів з виконання Мінських угод" від 12 лютого цього року", - йдеться у повідомленні.

У відомстві додають, що це "чергове підтвердження масштабного постачання Російською Федерацією різних типів зброї та надання матеріально-технічної допомоги незаконним збройним формуванням, які орудують на Донбасі".

"Зазначені провокаційні дії відбулися, незважаючи на неодноразові застереження з боку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні про те, що розміщення будь-яких важких озброєнь у забороненій "Комплексом заходів" зоні чи для проведення "навчань", чи для демонстрації військової техніки, порушує Мінські домовленості", - зазначають у МЗС.

У міністерстві кажуть, що паради, це "чергова провокація, що поставила під загрозу реалізацію Мінських угод".

"Україна закликає світове товариство вжити рішучих заходів на підтримку виконання Мінських домовленостей. Також закликаємо Російську Федерацію засудити безвідповідальні дії бойовиків, спрямовані на зрив мирного процесу", - підкреслили у МЗС.

Читайте також: Як Захарченко, хитаючись, ледь втримався на ногах на параді "ДНР".