Кожен третій росіянин вірить у перемогу Росії над НАТО

На думку 55% росіян, у військовому конфлікті між Росією та США/НАТО не може бути переможців, кожен третій (33%) упевнений у перемозі Росії, 5% - у військовій могутності США

Про це свідчать дані опитування "Левада-Центру", повідомляє Еспресо.TV  з посиланням на "Интерфакс".

Більше половини учасників опитування вважають малоймовірним (42%) або зовсім нереальним (13%) те, що президент Росії Володимир Путін віддасть наказ російським військовим першими використовувати ядерну зброю в разі військового конфлікту із Заходом.

Чверть респондентів (25%) визнали такий сценарій можливим і лише 7% - дуже ймовірним.

У жителів Росії викликала серйозне побоювання готовність Путіна привести в боєготовність ядерні сили після українського Майдану: за шкалою від 1 до 5 показник страху склав 2,85, що є вище середнього.

59% жителів Росії вважають, що у Росії є підстави побоюватися Сполучених Штатів. 19% опитаних твердо впевнені в злих намірах США.

Водночас 32% дотримуються протилежної точки зору, а 6% не бачать жодних загроз від США.

За останні вісім років кількість тих, хто побоюється США, зросла на 12%.

Більше всього (48%) росіяни бояться, що Вашингтон буде створювати перешкоди на шляху розвитку Росії.

40% опитаних вважають, що США хочуть встановити контроль над російською економікою, 36% - нав'язати чужі ідеї й цінності, 31% бачать можливість окупації Росії.

Нагадаємо, за даними іншого опитування, проведеного "Левадою-Центром", більшість росіян (40%) вважають, що відновлення добросусідських відносин з Україною - це першочергова задача, яку має ставити перед собою Росія.