NASA створює космічного робота-амфібію

У рамках програми NIAC аерокосмічне агентство NASA планує створити м’якого робота-амфібію, який дослідить супутник Юпітера - Європу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу NASA.

Інженери створили модель робота майбутнього для американського аерокосмічного агентства NASA. У рамках програми з інноваційних передових концептів, які потім можуть втілитися у життя (Innovative Advanced Concepts, NIAC), розроблено механоїда, який колись зможе дослідити крижані моря одного з супутників Юпітера.

Розробники пропонують отриману нову інформацію про Європу за допомогою революційного м’якого робота, що нагадує вугра або кальмара.

Концепт припускає використання інноваційного способу отримання енергії, оскільки сонячне світло виявилось поганим джерелом. Вивчати на місяці доведеться в основному водне середовище, тому звичайні види отримання енергії не підходять.

Передбачається обладнати робота-вугра спеціальною антеною, здатною "витягувати" електричні заряди з магнітних полів місяця.

Всього програма NIAC включає 15 різних ідей, кожна з яких буде підтримана грантом у розмірі $100 тис. За 9 місяців учасники мають довести, що їх роботи найкращі. Переможці отримають наступний грант у $500 тис та два роки на досліди.

Як, у теорії, виглядає Європа

Фото: wikimedia.org