"Укрзалізниця" заявила про технічний дефолт

"Укрзалізниця" повідомила кредиторам про настання технічного дефолту підприємства

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови "Укрзалізниці" Максим Бланк на брифінгу в Києві у вівторок, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Укрзалізниця" повідомила кредиторам про факт настання технічного дефолту за своїми визначеними борговими зобов'язаннями і заявляє про плани реструктуризації внутрішнього і зовнішнього боргу на суму близько 32 млрд грн.

"Сьогодні ми повідомили наших кредиторів про факт настання технічного дефолту по ряду боргових зобов'язань Укрзалізниці", - повідомив Бланк.

"Сьогодні ми розпочали переговори зокрема за внутрішнім боргом, після чого будуть проведені переговори по зовнішньому боргу, в тому числі щодо $500 млн за єврооблігаціями", - додав він.

Бланк зазначив, що підставою для такої операції є вкрай складна ситуація в країні, непідконтрольність цілої залізниці перевізного процесу, керованого з центру, значним падінням товарообороту, а також "роках безгосподарності і корупції, з якими "Укрзалізниця" прожила останні роки".

Глава компанії уточнив, що під реструктуризацію, яка проводиться в рамках загальної реструктуризації зовнішнього боргу України згідно з програмою з МВФ, не підпадають борги "Укрзалізниці" офіційним кредиторам, у тому числі Європейському банку реконструкції та розвитку і Ексімбанку Кореї.