СБУ затримала екс-мера Золотого, який оранізував "референдум"

Служба безпеки України (СБУ) затримала в Маріуполі колишнього міського голову м. Золоте Луганської області, який брав участь в організації псевдореферендума на Донбасі у травні 2014 року

 Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ, передає Еспресо.TV.

"Встановлено, що в травні минулого року мер організував у Золотому проведення псевдореферендума, активно підтримував угруповання терористів, під контролем яких деякий час перебувало місто", - йдеться в повідомленні.

Після звільнення району від незаконних збройних формувань мер втік з Луганської області і переховувався в Маріуполі, де встиг придбати кілька квартир і почати будівництво особняка. Співробітники СБУ встановили місце знаходження екс-чиновника і затримали його.

У той же день прокуратурою Луганської області меру-втікачеві повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України за ст. 110 КК України. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідчий підрозділ СБУ. Зараз слідство перевіряє інформацію про причетність мера-втікача до скоєння протиправних дій під час перебування в Маріуполі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що прокуратура Луганської області повідомила про підозру колишньому меру міста Золоте через посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.