У кінотеатрі "Ліра" відбудеться вечір підтримки Олега Сенцова

Кінотеатр українського фільму "Ліра" підтримає Олега Сенцова акцією солідарності

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Сultprostir.

11 травня в столичному кінотеатрі українського фільму "Ліра" відбудеться акція солідарності з українським режисером Олегом Сенцовим, який вже більше року перебуває в ув'язненні в московській в'язниці.

Програма вечора складається з двох відділень: у першому глядачам будуть продемонстровані фрагменти документального фільму "Звільнити Олега Сенцова" режисерів Аскольда Курова та Андрія Литвиненка. Після показу відбудеться скайп-конференція з Наталією Каплан, сестрою Олега Сенцова, і Аскольдом Куровим. Режисер Андрій Литвиненко особисто представить фільм київській публіці. Модератором показу виступить режисер Мирослав Слабошпицький. У другому відділенні буде показаний фільм Олега Сенцова "Гамер".

"Звинувачення проти Сенцова повністю сфабриковані. Виключно важливо весь час проводити акції на підтримку Олега і залучати до них все більше людей. З кожним днем до акції 11 травня в кінотеатрі "Ліра" приєднується все більше міст України. Ще на початку травня з нами зв'язалися з Херсона. Дуже важливою є акція солідарності з Олегом на українській території, звільненій від окупації. Там акція проводиться силами ГО "Культурний десант". Сподіваємося і віримо, що скоро з московського ув'язнення буде звільнений і наш колега - український кінорежисер Олег Сенцов", - поділився Дмитро Томашпольський, режисер, один з організаторів акції.