В Росії тиснуть на Порошенка, щоб змусити задешево продати Roshen, - ЗМІ

Roshen поки так і не отримав конкретних пропозицій про продаж компанії

Про це заявив керуючий директор ICU (компанія, яка займається продажем Roshen) Макар Пасенюк, передає Еспресо.TV з посиланням "Коммерсантъ".

Пасенюк розповів газеті, що продавці Roshen поки не отримували від будь-кого з можливих покупців ні попередніх, ні фінальних пропозицій.

"Ми все ще перебуваємо на етапі обговорення попереднього інтересу з боку ряду потенційних покупців", - сказав він.

Переговори з продажу фабрики Roshen в Липецькій області зайшли в глухий кут після накладення арешту на активи, уточнили в ICU.

У квітні Басманний райсуд Москви задовольнив клопотання Слідчого комітету Росії, заарештувавши майно фабрики як забезпечувальний захід в рамках кримінальної справи про шахрайство в особливо великому розмірі: за версією слідства, воно полягало в розкраданні 180 млн руб. з федерального бюджету на відшкодування ПДВ.

Джерело в адміністрації президента України заявило газеті "Коммерсантъ", що у продажу Roshen є суттєва політична складова. "На президента тиснуть, блокуючи фабрику в Липецьку і при цьому пропонуючи продати Roshen дешево".

Раніше повідомляломя, що Швейцарська корпорація Nestle готова заплатити $ 1 млрд за виробника кондитерських виробів Roshen, що належить президенту України Петру Порошенку. Глава держави оцінює свій бізнес в три рази дорожче.

Про інтерес Nestle до активів Roshen повідомило Bloomberg. Продажем Roshen займаються інвесткомпанія Rothschild і компанія "Інвестиційний капітал Україна" (ICU).