Екс-керівника міліції Одещини взяли під домашній арешт, - ГПУ

Йому інкримінують неналежне виконання службових обов'язків при забезпеченні охорони громадського порядку 2 травня минулого року в Одесі

Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури, передає Еспресо.TV

"Керівництво ГУ МВС України в Одеській області не забезпечило 2 травня 2014 року належну охорону громадського порядку в місті Одеса, що призвело до зіткнення колони людей, які брали участь у марші "За єдність", з організованою групою осіб, що намагалися завадити проведенню цього маршу в районі вулиці Грецької", - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

У Генпрокуратурі також додають, що домашній арешт - найсуворіша міра запобіжного заходу, що може бути застосована до особи, яка вчинила службову недбалість.

Нагадаємо,  результаті протистоянь в Одесі 2 травня, нагадали в ГПУ, вогнепальні поранення отримали 18 осіб, з яких 6 загинуло. Під час пожежі в Будинку профспілок загинуло 42 особи, з яких 10 отримали тілесні ушкодження внаслідок падіння, намагаючись врятуватись від пожежі, і 32 - загинули внаслідок отруєння чадним газом і продуктами горіння. Всього під час масових заворушень понад 250 осіб отримали тілесні ушкодження.

Раніше повідомлялось, що у справах про події 2 травня в Одесі вже затримано 11 осіб.