ФІФА та УЄФА хочуть вигнати Іспанію зі своїх турнірів

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) і Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) пригрозили виключенням іспанських клубів і збірних з міжнародних турнірів у разі втручання уряду країни у справи національної федерації

Про це пише видання Marca, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

Правила УЄФА і ФІФА забороняють третім особам втручатися у справи національних федерацій. У разі порушення заборони клуби і збірні країни будуть виключені з усіх міжнародних турнірів.

6 травня Королівська іспанська футбольна федерація ухвалила рішення про припинення турнірів на прохання профспілки гравців, який пригрозив провести страйк під час матчів 37-го туру провідного дивізіону національної першості (відбудеться 17 травня) у зв'язку з постановою уряду країни про централізацію продажу телевізійних прав з сезону-2016/17.

Відповідно до закону, футболісти не будуть отримувати відсоток від прибутку з продажу телеправ. При цьому 90% доходів відійде клубам провідного дивізіону, 10% - другого дивізіону.

На думку керівників профспілки, цей закон вб'є аматорський і жіночий футбол, а також серйозно вдарить по клубах нижчих ліг.

За словами президента Королівської іспанської футбольної федерації Анхеля Марії Вільяра, ФІФА попередив іспанську влада про те, що існуючий стан справ може призвести і до введення санкцій.