На Поштовій до дня Києва мають встигнути відкрити пішохідну набережну

На Поштовій площі тривають роботи з облаштування пішохідної алеї вздовж Дніпра - уже практично готова ділянка за річковим вокзалом, виконана у тому ж стилі, що і набережна за естакадою

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на Вечірній Київ.

Тут залишилося тільки виконати дрібні роботи і засипати грунт у клумби. Передбачається, що відкриття набережної відбудеться до Дня Києва в останні дні травня. Утім, як будівництво, так і дискусії з приводу реконструкції площі тривають: громадські активісти вказують, що для багатьох людей вона буде незручною.

"Ми підготували цілий перелік рекомендацій по Поштовій площі з приводу її доступності для різних груп користувачів і передамо його мерові. Найбільш серйозні зауваження стосуються великої кількості сходинок, а найсуттєвіше - з приводу масштабних "потьомкінських сходів". Тут роблять традиційні для підземних переходів пандуси, якими маломобільні люди практично не можуть нормально користуватися", - розповіла "Вечірньому Києву" Ксенія Семенова, радник голови КМДА з велоінфраструктури.

Ще одне важливе зауваження – відсутність в остаточному проекті нині існуючого наземного переходу через Володимирський узвіз. Його ліквідація, на думку громадських активістів, "розірве" площу для багатьох городян. Оптимально ж, на думку Ксенії Семенової, зробити там ще й роз'їзд для велосипедистів, тому що це небезпечне місце. Дискусії з приводу подібних змін у проекті реконструкції Поштової площі тривають уже не перший рік, однак жодного коригування так і не було зроблено. 

Фото: Вечірній Київ