У Мінкульті назвали нелогічними закиди художників щодо Венеціанської бієнале

Мінкультури відповіло на лист українських митців щодо самоусунення інституції у Венеції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міністерства культури.

У Мінкульті зазначили, що "з подивом сприйняло появу публічного листа від молодих художників, чиї роботи представлені на Українському національному павільйоні на Венеціанській бієнале".
 
Як зауважив заступник міністра культури з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко, називати "економію майже 2 млн бюджетних коштів" самоусуненням Мінкульту від підготовки до участі в бієнале означає спотворювати факти і логіку роботи міністерства.

Також Вітренко повідомив, що міністерство надавало всю необхідну організаційну та методичну підтримку PinchukArtCentre, який взяв на себе фінансування витрат, пов'язаних з участю України в бієнале.

"Про фінансування організації виставки за рахунок державного бюджету мови бути не могло, враховуючи ситуацію в країні... З державного бюджету не фінансуватимуться ні гонорари, ні відрядження чиновницьких делегацій до Венеції", - йдеться в коментарі.

Нагадаємо, раніше художники-учасники українського павільйону на Венеціанській бієнале написали відкритого листа, в якому висловили глибоку подяку Мінкульту "за його повну відсутність на бієнале".

Підписанти листа заявили, що Мінкульт обіцяв виділити невелике фінансування і запросив незалежних кураторів Оксану Баршинову і Михайла Рашковецького, але потім залишив запрошених кураторів без контракту і відмовився якось фінансувати проект. При цьому внесок Рашковецького і Баршинової в організацію роботи павільйону залишився неоплаченим.