Мельничук готує позови до Полторака та Шокіна

Народний депутат Сергій Мельничук, на якого внесено подання до Верховної Ради про зняття недоторканності, готує позови до міністра оборони Степана Полторака та генпрокурора Віктора Шокіна

Про це він заявив у ефірі Еспресо.TV.

"Я думаю, що це все сфальсифіковано і надумано і з тих матеріалів, які зараз ведуться, я все більше розумію, що з іншої сторони є злочинне угрупування, яке намагається дискредитувати добровольчі сили. Я думаю, що треба подавати зустрічні позови на деяких чиновників, на всі факти, які будуть проти мене, моїх підлеглих, побратимів. Проти кожного факту буде поданий судовий позов.

Перший вже є – проти пана Шокіна, те, що він зачепив мою честь і гідність, що сказав, що я залишив країну, що не знає, де я знаходжуся. Це перше буде, а інше, що в тому поданні, яке надали у ВР, вказано, що я не є військовослужбовцем, що я звільнений з лав ЗСУ. Тобто якщо я звільнений зі ЗСУ, то мене міністр оборони не попередив про звільнення, то я буду позиватися зараз до міністра оборони", - сказав Сергій Мельничук. 

У вівторок Генпрокуратура попросила Верховну Раду дозволити притягнути до кримінальної відповідальності депутатів Сергія Клюєва та Сергія Мельничука.

ГПУ підозрює Сергія Клюєва в шахрайстві, незаконному заволодінні майном та зловживанні службовим становищем зі своїм братом Андрієм.

За словами Шокіна, перелік статей Кримінального кодексу, які інкримінуються Мельничуку, дуже довгий. Генпрокурор назвав лише одну з них: ст. 257 (створення злочинної організації).