"Нічні вовки" віджали кримську землю в олігарха Новинського

Байкери Путіна "Нічні вовки" отримали в оренду землі в Севастополі, які займає підприємство українського олігарха та нардепа Вадима Новинського

Про це повідомляє Еспресо.TV з посилання на РБК.

Земля, яку в середу отримали "Нічні вовки", з 1977 року до теперішнього часу на умовах довгострокової оренди використовувалася підприємством "Балаклавське рудоуправління ім.Горького", що входить до "Смарт-Холдингу"Новинського (6-е місце в рейтингу української версії Forbes, який оцінює його статки $ 790 млн). Цю інформацію РБК підтвердило джерело в керівництві "Смарт-холдингу".

Постанова, що байк-клуб отримав у користування ділянку землі в Севастополі загальною площею 2665560 +/- 575 кв. м (близько 266 га), опубліковано на сайті уряду Севастополя у вівторок.

Як зазначено в документі, що виділяється земля відноситься до категорії «земель населених пунктів», а вартість 1 кв. м ділянки визначається в розмірі 536,96 руб. У постанові сказано, що, оскільки діяльність "Нічних вовків" є некомерційною і соціально орієнтованою, орендна плата за користування ділянкою встановлюється у розмірі 0,1% від вартості земельної ділянки.

"По суті відбулося захоплення землі, яку колись Новинський в якості особистого жесту доброї волі дозволив використовувати "Хірургу" для своїх байк-шоу", - сказав співрозмовник РБК в керівництві «Смарт-холдингу».