Речинський розповів, чому деякі депутати виступають у Раді за відставку Авакова

Радник міністра внутрішніх справ Станіслав Речинський розповів, чому деякі народні депутати виступають у Верховній Раді за відставку Авакова

Свою думку він висловив у ефірі Еспресо.TV.

"Я знаю, що певні кроки міністра мабуть викликали такий бурхливий опір, який вилився в купу фейків в пресі і в цю діяльність у Верховній Раді. Це, насамперед, розслідування гучних, вельми резонансних справ по фірмах, пов'язаних з паном Фірташем і паном Каськівим. Крім того мова йде про мільярди", - сказав Станіслав Речинський.

Водночас, на думку радника міністра, за тиском на Авакова може стояти Росія.

"Хотів нагадати, що саме Аваков, а не пани, що організовують цю травлю, є фігурантом кримінальної справи, порушеної слідчим комітетом РФ. Тобто саме Російська Федерація вважає Авакова своїм ворогом, якщо не номер 1, то в числі першої п'ятірки. Саме Аваков організовував перший серйозний опір російському вторгненню. Те, що це відбувається в цей момент - є тривожним сигналом. Можливо, комусь вигідно послабити саме зараз ті структури, створені Аваковим (резервні батальйони Нацгвардії, добровольчі полки, батальйони, роти)", - припустив Речинський.

Нагадаємо, сьогодні у "Народному фронті" заявили, що щодо міністра внутрішніх справ Арсена Авакова ведеться інформаційна війна за розслідувння справ про угоди Фірташа та Льовочкіна.

У Верховній Раді зареєстрували постанову про звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ України. Під нею підписалися деякі народні депутати.