У Бурунді придушили спробу державного перевороту

Лояльні президенту Бурунді військові зірвали спробу державного перевороту

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

У Бурунді не вдалось зробити державний переворот, заявив голова Генерального штабу армії країни Прайм Нійонгабо. Він зазначив, що військові, лояльні президенту країни, продовжують контролювати усі стратегічні позиції.

Очевидці розповіли, що у столиці країни Бужумбурі було чутно постріли. Вони бачили, як люди у поліцейській формі атакували редакції двох незалежних радіостанцій і телеканал. Також трансляції новин припинили державні канали.

Нагадаємо, що 13 травня про переворот у країні оголосив в ефірі недержавної радіостанції генерал-лейтенант Годфруа Нійомбаре, який раніше очолював розвідку. Жителі Бурунді радісно зустріли цю звістку і вийшли на вулиці країни. Почались сутички з поліцією та військовими, загинули щонайменше 20 людей.

Невдоволення громадян викликала новина про те, що президент П'єр Нкурунзіза вирішив балотуватися на третій термін, що суперечить Конституції.

Сам президент П'єр Нкурунзіза знаходиться в Танзанії на зустрічі з лідерами інших держав.

Раніше його офіційні представники опублікували у Facebook заяву, в якій говорилось про невдачу перевороту. Також речник президента оголосив, що організатор повстання генерал Нійомбаре та його соратники - у розшуку.