В американців відбірали олімпійську медаль

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) позбавив чоловічу збірну США срібної медалі Олімпійських ігор-2012 в естафеті 4х100 м через вживання допінгу одним з учасників команди Тайсоном Геєм

За інформацією джерела Associated Press, МОК повідомив Національний олімпійський комітет США про дане рішення і попросив повернути нагороди, здобуті американськими спринтерами, повідомляє Еспресо.TV.

Раніше триразовий чемпіон світу Гей був дискваліфікований на один рік за вживання заборонених препаратів. Допінг-проба спринтера, взята у нього 23 червня 2013 на чемпіонаті США, виявила наявність стероїдів.

У зв'язку з дискваліфікацією Американське антидопінгове агентство анулювало всі результати спортсмена з 15 липня 2012 року, включаючи друге місце на Олімпійських іграх-2012 в Лондоні. Спортсмен повернув свою нагороду МОК минулого року.

Відповідно до міжнародних правил, вся команда може бути дискваліфікована і позбавлена ​​медалі через вживання допінгу одним з її членів.

Перемогу в забігу 4х100 м на Іграх-2012 здобула команда Ямайки, третє місце посіла збірна Тринідаду і Тобаго, четвертими стали атлети з Франції.