Вантажівки російського "гумконвою" перетнули кордон

Автоколони МНС Росії з так званою "гуманітарною допомогою" для Донбасу перетнули російський кордон і почали рух у бік Донецька і Луганська

Про це повідомили у Національному центрі управління в кризових ситуаціях російського МНС, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"На двох пунктах пропуску "Матвєєв Курган" і "Донецьк" завершилося митне оформлення гуманітарного вантажу в установленому порядку. Всі машини перетнули кордон, частина з них почала рух у бік Донецька, інші - в бік Луганська", - уточнив співрозмовник інформагенції.

Колона російського МНС розділилася приблизно на дві рівні частини після виходу з Донського рятувального центру на шляху проходження до державного кордону. При цьому видання стверджує, що на двох пунктах пропуску "в митних процедурах брали участь співробітники української прикордонної та митної служб, які не висловили претензій і зауважень".

"Всього понад 100 автомобілів везуть для жителів Донбасу в загальній складності понад 1,1 тис. тонн гуманітарної допомоги. Серед вантажів - продукти харчування, у тому числі рибні і молочні консерви, борошно, рис та крупи, а також предмети першої необхідності, будівельні матеріали, навчальна література для донбаських школярів і студентів", - запевняють у російській інформагенції. 

За інформацією російської інформагенції "Интерфакс", "гуманітарну допомогу" з Росії вже розвантажують у Донецьку і Луганську.

Нагадаємо, останній "гумконвой" від Росії приїхав у Донецьк і Луганськ 23 квітня.

Варто зазначити, що бойова активність терористів, що діють на сході України, значно зростає після отриманні чергового "гуманітарного" вантажу з Росії.