76-річна британка випадково прикупила половину нафтової компанії

76-річна власниця невеликого домашнього готелю в Британії випадково купила майже половину акцій нафтової компанії New World Oil and Gas (NWOG)

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Business Insider.

На початку травня Крістофер Вільямс від імені своєї матері Юдіт (якій належить готель) подав заявку брокерові на покупку 342 млн цінних паперів NWOG вартістю 1,5 млн фунтів ($2,4 млн), вважаючи, що стає власником 10% капіталу компанії. Однак через незавершене на той момент розміщення акцій NWOG її частка в компанії склала 48,7%.

В результаті більш точних підрахунків частка Юдіт Вільямс в NWOG знизилася приблизно до 36%. Проте відповідно до британського законодавства, акціонер з часткою більше 30% зобов'язаний зробити іншим співвласникам пропозицію про викуп їхніх акцій, і фінансовий регулятор країни може примусити Вільямс викупити решту паперів NWOG. Остаточного рішення з цього приводу поки не прийнято.

Коментарі з приводу даної ситуації 76-річна Вільямс поки що не давала, але її син зізнався, що його покупка "викликала сильний стрес у всієї сім'ї".