Найдорожчу картину світу піддали цензурі

Американський канал Fox News "прикрив" груди жінкам на шедеврі Пабло Пікассо "Алжирські жінки"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Independent.

Телеканал транслював репортаж, що був присвячений аукціону, на якому полотно "Алжирські жінки" було продано за рекордну суму – майже $180 млн.

Швидше за все, хтось з відділу новин нью-йоркського підрозділу Fox вирішив, що творіння Пікассо є образливим або сексуальним, а не просто художнім. При цьому, канал не став "цензурувати" пару сідниць, що також зображені на картині Пікассо.

На цей факт звернула увагу історик Аруна Де Суза.  

Згодом дівчину підтримав впливовий нью-йоркський критик Джеррі Солтц (Jerry Saltz), який назвав працівників Fox 5 News "консервативними збоченцями".

Твіт Солтца, на якого підписані понад 60 тис. людей, викликав ланцюгову реакцію. Користувачі соціальних мереж почали жартувати над Fox, який, за їхніми словами, "злякався кубічних цицьок". Також вони вимагають цензури в самому імені Picasso, частиною якого є слово "ass" - "дупа".

Нагадаємо, що картину Пабло Пікассо "Алжирські жінки" на торгах аукціонного дому Christie's в Нью-Йорку продано за $179,365 млн. Таким чином, полотно стало найдорожчою проданою картиною в історії.