Пішла з життя корифей українського телебачення Тамара Щербатюк

У ніч на 15 травня на 79-му році життя померла відома українська телеведуча Тамара Щербатюк

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Телекритику".

У Національній телекомпанії України вже підтвердили цю інформацію.
 
Тамара Щербатюк народилася 1936 року в журналістській родині. Її батько був радіожурналістом, у повоєнний час завідував кореспондентським пунктом Всесоюзного радіо в Києві. Тамара Володимирівна пішла його шляхом - закінчила факультет журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка.
 
"Після закінчення університету мріяла про газету, а потрапила на Київську студію. І тоді телебачення мене буквально заворожило, - писала вона у своїй автобіографії. - Вела передачі для дітей і молоді у прямому ефірі, через роки - "Надвечір'я" знову у прямому ефірі, а коли почали записувати, то в режимі живого ТБ. Лише прямий ефір може дати дивовижне відчуття безпосереднього спілкування з глядачем, і це залишається на все професійне життя".
 
Пані Щербатюк працювала на українському телебаченні з 1950-х років, практично від його заснування. У 60-ті роки була в ефірі першою журналісткою з фаховою освітою. Вела першу розважальну молодіжну програму "Інтерклуб", у 1960 році була однією з ведучих першого телемосту Київ - Москва.
 
З 1960-х років викладала на факультеті журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка і в театральному інституті імені Івана Карпенка-Карого. Була причетна до створення першої кафедри телебачення і радіомовлення в Україні, до написання перших програм, планів зі спеціалізації "телевізійна журналістика".

У 1988 році створила авторський проект програми для літніх людей "Надвечір'я", яка існує вже 27 років і є найстарішою програмою на українському ТБ. До останнього моменту вела цю програму.
 
Тамара Щербатюк - заслужений працівник культури України, кавалер ордену княгині Ольги.