В Криму активіста Майдану запроторили за грати на 4 роки

Активісту Євромайдана Олександру Костенку Київський районний суд Сімферополя присудив чотири роки і два місяці тюремного ув'язнення

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на кореспондента "Крим.Реалії", що знаходиться у будівлі суду.

Захист Костенка має намір оскаржити вирок суду. Активіст Євромайдану не визнає осудну йому провину. Більше того захист Костенко має намір скаржитися до Європейського суду з прав людини.

Раніше адвокат Дмитро Сотников заявив, що напередодні винесення вироку Костенку, що знаходиться в СІЗО, не годували і били. Адвокат просив відстрочити оголошення вироку через поганий стан здоров'я підзахисного, але суддя відхилив клопотання.

Активіста кримського Євромайдана Олександра Костенка заарештували в Криму 8 лютого 2015 року. 24 березня справу Костенка передано до Київського районного суду Сімферополя.

За версією слідства, 18 лютого 2014 в ході "масових заворушень" у Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркута". Він же, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу, незаконно зберігав за місцем проживання нарізний ствол.

Раніше стало відомо, що "Прокурор" Криму Наталія Поклонська попросила суд засудити активіста Майдану Олександра Костенко до 4 років і 3 місяців тюремного ув'язнення і штрафу в розмірі 80 тис. рублів.