З'явилася нова версія смерті Мерилін Монро

Документалісти припускають, що у загибелі зірки винен її лікар

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Breitbart.

Мерилін Монро пішла з життя в 1962 році, але її загибель і досі дає привід для безлічі міфів і чуток, адже одна з найкрасивіших голлівудських зірок пішла з життя за загадкових обставин. Нову здогадку про причини смерті актриси представили автори документального фільму "Розтин: останні години з Мерилін Монро", який був показаний на британському телебаченні.

У стрічці йдеться про лікарське розслідуванні, яке провів доктор Річард Шепард. Він з'ясував, що лікуючий лікар зірки Хайман Енгельберт виписав своїй пацієнтці "смертельний коктейль із снодійних". За словами Шепарда, Енгельберт також збрехав під присягою, не оголосивши повний список препаратів, який прописав Монро, хоча знав, що їх одночасне застосування може призвести до трагедії.

Як згадується в стрічці, актриса страждала від безсоння, також у неї були біполярні розлади. Крім того, наголошується, що вона кілька разів робила спроби самогубства.

У фільмі йдеться, що Мерилін перед смертю прийняла звичайну дозу хлоралгідрату (цей препарат застосовується при психічному збудженні), а потім - невідомо, навмисне чи ні - перевищила дозу нембуталу (препарату, що володіє снодійною дією). Повідомляється, що Монро після цього намагалася покликати на допомогу, проте втратила свідомість.

До речі, Мерилін дійсно була виявлена мертвою з телефонною трубкою в руці. При цьому в якості причини смерті вказано "гостре отруєння барбітуратами, пероральне передозування", а в поліцейському звіті записано: "Ймовірно, самогубство".

Автори документальної стрічки вважають, що це не суїцид, вони цитують доктора Шепарда: "Виписувати їй нембутал з хлоралгідратом було рівносильне підписання смертного вироку".

Лікуючий лікар зірки Хайман Енгельберт помер десять років тому, тож знайти додаткові докази цієї версії, ймовірно, буде складно.