Українці платитимуть штрафи за допомогою "електронних протоколів"

У внесених Кабінетом міністрів України законопроектах про реформу МВС міститься новація щодо запровадження системи "електронного протоколу"

Про це повідомила перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу МВС.

За словами Згуладзе, зміни покликані спростити процедури і зробити їх зрозумілими для громадян.

Вона наголосила, що система "електронний протокол" дасть можливість скоротити процес складання протоколу до 7-8 хвилин, а також дозволить ефективно контролювати роботу патрульних нарядів. 

Ека Згуладзе зазначила, що у внесених законопроектах передбачено унікальний український підхід щодо порядку сплати штрафів. По-перше, сума штрафу обрана найменша. По-друге, в проекті змін прибрана "вилка" - можливість вибирати між найменшою та найбільшою сумою штрафу, що може нівелювати корупційну складову. По-третє, змінюється підхід до сплати штрафу: сплативши його протягом перших трьох днів, можна заощадити половину суми.

"Ми хочемо, щоб цей процес був менш болісним, щоб людям було легко адаптуватись та зростати покроково: буде змінюватися поліція, буде змінюватися і громадянське суспільство", - зауважила Згуладзе.

Як повідомлялося, Порошенко ініціює створення національної поліції. За його словами, вона стане новим обличчям правоохоронних органів.

Також Ека Згуладзе повідомила, що новий поліцейський патруль вийде на вулиці Києва в середині червня.