Українці відкрили у собі такі сили і якості, про які самі не здогадувалися, - Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк привітав співвітчизників із Днем Європи

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на Урядовий портал.

"У листопаді 2013 по всій країні наші співгромадяни вийшли з гаслами "Україна – це Європа". Так почалась нова епоха нашої історії -  так почалась Революція Гідності. За щире бажання бути частиною об’єднаної сім’ї європейських народів нам довелося заплатити надвисоку ціну", - зазначив Яценюк  у своєму привітанні українцям з нагоди Дня Європи.

Він наголосив, що українці стійко йдуть до свого європейського майбутнього.

"Ми падали, але підводилися і шли. Ми  втрачали своїх героїв, але щодня ставали більш сильними і мудрими, більш незборимими і впевненими у своєму європейському виборі. Наша міць і самопожертва, наш могутній потяг до правди та свободи прорвали завали брехні і викликали хвилю солідарності з Україною у Європі та по всьому світі", - підкреслив прем'єр-міністр.

За словами Яценюка, сучасна Європа – це більше, ніж географічне розташування.

"Сучасна Європа – це цінності: фундаментальні права та свободи людини, демократичний принцип державного устрою, правова та соціальна справедливість", - відзначив глава уряду,  зауваживши, що  Україна тут на правильному шляху.

 Прем’єр-міністр додав, що українці змінилися.

"І тоді Україні бути серед кращих країн Європи. Ми відкрили у собі такі сили і такі якості, про які самі не здогадувалися. Ми знаємо, вміємо, можемо і дуже щиро віримо. Тому – переможемо", - сказав він.

Нагадаємо, Петро Порошенко також привітав співвітчизників із Днем Європи.

Україна – єдина держава не є член ЄС, де на державному рівні відзначається це свято.

Читайте також: У КМДА розказали, як Київ святкуватиме День Європи.