Німецькі розробники створили шрифт Ейнштейна

До 100-річчя "теорії відносності" у Німеччині створили шрифт видатного фізика

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Metro.

У Німеччині вирішили особливим чином відзначити сторіччя "теорії відносності" і створили шрифт Альберта Ейнштейна. Німецький друкар Харальд Гайслер і фізик з Гарварду Елізабет Вотерхаус провели шість місяців, аналізуючи манеру письма відомого вченого. Для цього вони підняли величезну кількість архівних рукописів Ейнштейна і потім за допомогою стилусів створили шрифт. Їхня розробка була розміщена на краудфандінговій платформі кікстартера. 

"Почерк Ейнштейна гарний, з чіткими контурами букв і гладкими кривими. З його почерку було досить легко зробити шрифт. Крім того, мене вразило, що цей мислитель-новатор, який змінив наше уявлення про час і простір, мав такий ладний і рівний для свого часу почерк. Думаю, що цей факт вплинув на вибір, хоча, можливо, я просто люблю бачити красу в дивних речах. Раніше я фотографувала фізичні рівняння, написані на дошках, під час свого навчання в Гарварді. Викладачам здавалося це дуже дивним", - повідомила Елізабет Вотерхаус.

Зразки почерку вченого дизайнери брали в архіві. "Існує онлайн-архів, в якому лежить приблизно 2 тисячі сторінок його 80 тисяч оцифрованих рукописів", - пояснила вона.

Дизайнери розраховують зробити шрифт загальнодоступним до січня 2016 року.